De Ultieme Nepnagels Gids: Alles wat je moet weten voor de Perfecte Look!

De Ultieme Nepnagels Gids: Alles wat je moet weten voor de Perfecte Look!

Nepnagels zijn de ultieme accessoire om je look te perfectioneren. Of je nu gaat voor subtiel wit, opvallend rood, of glinsterende glitter, nepnagels bieden de flexibiliteit om te experimenteren. In deze uitgebreide gids behandelen we alles, van soorten nepnagels tot het verwijderen ervan. Laten we duiken in de wereld van nepnagels!

Soorten Nepnagels

Nepnagels is een overkoepelende term. Een andere algemene naam is kunstnagels. Om het simpel te houden, gebruiken wij in deze guide de term 'nepnagels' in plaats van 'kunstnagels'.

Je hebt verschillende soorten nepnagels. Zo heb je press-on nails (plaknagels), gelnagels, acrylnagels, en BIAB nagels.

We gaan de verschillen bij langs!

press on nails
1. Press-on Nails / Plaknagels

Tegenwoordig wordt de term 'nepnagels' vaak gebruikt voor press-on nails. 

Press-on nails, ook wel plaknagels genoemd, zijn de meest toegankelijke vorm van nepnagels. Voor het gemak gaan wij door met de term 'press-on nails'.

Press-on nagels zijn ideaal voor snelle veranderingen en zijn beschikbaar in verschillende kleuren, vormen en designs. Je hebt ze met lijm, en lijmtabs.

 

Press-on nails met lijm

Press-on nails kunnen worden aangebracht met nagellijm voor een stevige hechting. Deze lijm zorgt vaak voor een lange draagtijd en is vooral handig als je van plan bent de nepnagels lang op te doen. Wel wordt het hergebruiken van de nepnagels moelijker, omdat lijmrestjes op de nagel kunnen achterblijven. Hierdoor is het oppervlak minder egaal en hecht hij de volgende keer niet meer perfect aan je natuurlijk nagel. Het gebruik van nagellijm vereist wat meer nauwkeurigheid bij het aanbrengen, maar het resultaat is vaak een stevige bevestiging.

Voordelen:
- Stevige hechting.
Nadelen:
- Aanbrengen kan pittig zijn als je het niet gewend bent;
- Het wordt moeilijker om nagels opnieuw te gebruiken.

 

Press-on nails met lijmtabs / lijmstickers

Een alternatieve methode voor het bevestigen van press-on nagels is het gebruik van lijmtabs of lijmstickers. Deze tabs kun je vooraf aanbrengen op je eigen nagels of op de nepnagels. Je hoeft alleen het folie te verwijderen. Daarna kun je de nepnagels op hun plek drukken en zitten ze meteen vast. Lijmtabs zijn handig, omdat je niet met lijm aan de slag hoeft: minder rommel dus! Daarna is het makkelijk te verwijderen, waardoor je geen lijmrestjes achterlaat op de nepnagel en je ze dus gemakkelijk opnieuw kunt gebruiken. 

Voordelen:
- Makkelijk aan te brengen, ook voor beginners;
- Makkelijk te verwijderen;
- De nepnagels blijven herbruikbaar.
Nadelen:
- Houdt vaak minder lang dan nagellijm.

Press-on nagels bieden dus niet alleen een snelle en gemakkelijke manier om je look te veranderen, maar ook flexibiliteit in bevestigingsopties. Of je nu kiest voor de eenvoud en duurzaamheid van zelfklevende strips of de sterkte van nagellijm, press-on nagels passen zich aan aan jouw voorkeuren en gelegenheid.  

 

 

 

 

gel nagels en acryl nagels

2. Gel Nagels en acrylnagels

Gel nagels behoren tot de meer geavanceerde opties. Ze worden, vaak in de salon, aangebracht met behulp van een speciale gel die uithardt onder uv-licht. Gel nagels zijn erg stevig en gaan langer mee dan press-on nail. Het nadeel is wel dat je gel nagels er niet goed zelf af kan halen. Het wordt aangeraden om dit bij de salon laten doen, anders loop je kans op flink wat schade aan je nagels.

Acrylnagels zijn een andere populaire keuze. Ze worden gemaakt door een mengsel van vloeibare monomeer en poederpolymeer op je nagels aan te brengen, wat uithardt tot een stevige laag. Acrylnagels zijn robuust en kunnen worden gevormd zoals je wilt. Ze zijn geschikt voor mensen die duurzaamheid en aanpassingsmogelijkheden zoeken.

Voordelen:
- Blijft lang zitten;
Nadelen:
- Voor het beste resultaat moet je naar de salon;
- Zelf verwijderen wordt afgeraden - het kan je nagels beschadigen.

 

 

biab nagels

3. BIAB Nagels (Builder in a Bottle)

Wat zijn BIAB nagels? Builder in a Bottle, afgekort als BIAB, is een innovatieve benadering van nepnagels. Het is een techniek waarbij een gel wordt gebruikt die zowel de functie van een basislaag als die van een bouwgel vervult. Hierdoor krijg je de stevigheid van acrylnagels en de flexibiliteit van gelnagels in één.

BIAB nagels worden laag voor laag opgebouwd op de natuurlijke nagel, wat resulteert in een duurzame en flexibele nagelverlenging. Het voordeel van BIAB is dat het minder dik aanvoelt dan traditionele acryl- of gelnagels. 


Voordelen:
- Sterke en flexibele nagelverlenging;
- Minder dik aanvoelend dan traditionele acryl- of gelnagels.

Nadelen:
- Het aanbrengen vereist enige ervaring en vaardigheid;
- Het resultaat kan variëren afhankelijk van de gekozen techniek;
- Zelf verwijderen wordt afgeraden - het kan je nagels beschadigen.
 
dorabelle korting

Conclusie

Nepnagels, ook wel bekend als kunstnagels, zijn niet alleen een modeaccessoire; ze zijn een statement, een expressie van je persoonlijke stijl. In deze uitgebreide gids hebben we de verschillende soorten nepnagels onder de loep genomen: de toegankelijke press-on nails, sterke gel- en acrylnagels, en populaire BIAB nails.

Press-on nails, of plaknagels, zijn perfect voor wie snel wil wisselen van stijl. Met opties voor lijm en lijtabs bieden ze niet alleen een snelle verandering maar ook flexibiliteit in bevestigingsopties.

Gel nagels, een meer geavanceerde keuze, zijn erg sterk. Ze vereisen een bezoek aan de salon voor de beste resultaten, maar bieden een langdurige glamour. Let op: het verwijderen van gel nagels kan schade aan je nagels opleveren.

Acrylnagels, gemaakt met een mengsel van vloeibare monomeer en poederpolymeer, zijn robuust en vormbaar, perfect voor wie op zoek is naar duurzaamheid. Let op: ook het verwijderen van gel nagels kan schade aan je nagels opleveren.

BIAB nagels, de innovatieve Builder in a Bottle-techniek, combineren de stevigheid van acryl met de flexibiliteit van gel. Minder dik aanvoelend dan traditionele nagels, bieden ze een sterke en flexibele nagelverlenging. Let op: ook het verwijderen van gel nagels kan schade aan je nagels opleveren.

Welke je ook kiest, de wereld van nepnagels biedt een speelse en creatieve manier om je persoonlijkheid tot uiting te brengen. Dus, duik in deze betoverende wereld, experimenteer, en omarm de magie van nepnagels in elke laag van jouw unieke stijl!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Benieuwd naar onze collectie?