mooie natuurlijke nagels

Hoe groeien je nagels sneller? Zo doe je dat!

Veel mensen dromen van lange en gezonde nagels, maar het kan soms lastig zijn om ze op natuurlijke wijze te laten groeien. Hoe groeien je nagels sneller? Er zijn veel verschillende strategieën en gewoonten die je kunt aannemen om de groei van je nagels te versnellen en ze sterker te maken. Lees je mee?

Hoe snel groeien nagels?

Voordat we ingaan op hoe je nagels sneller kunt laten groeien, is het belangrijk om te begrijpen hoe snel nagels normaal gesproken groeien. Gemiddeld groeien nagels ongeveer 3 millimeter per maand. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals genetica, leeftijd, voeding en algemene gezondheidstoestand.

Hoe groeien je nagels sneller? Tips om je nagels sneller te laten groeien

Hoe groeien je nagels sneller? Met deze tips heb je binnen no-time mooie, gezonde, lange nagels.

 1. Eet een gezond dieet: Je nagels hebben essentiële voedingsstoffen nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten, vitamine E, biotine, zink en ijzer binnenkrijgt.
 2. Hydrateer en verzorg je nagels: Droge nagels breken gemakkelijker en groeien langzamer. Gebruik nagelriemolie en handcrème om je nagels en nagelriemen gehydrateerd te houden. Hoevaak je dit moet doen ligt aan je nagels, maar we raden aan om elke avond je handen en nagels te hydrateren.
 3. Gebruik nagelverharders en -versterkers: Nagelverharders en -versterkers kunnen helpen bij het verbeteren van de structuur van je nagels, waardoor ze sterker en minder vatbaar voor breuk worden, wat kan resulteren in snellere groei.
 4. Vermijd nagelbijten en agressieve manicures: Nagelbijten en agressieve manicures kunnen leiden tot beschadigde nagels, waardoor ze langzamer groeien. Probeer je nagels te beschermen en te voorkomen dat je ze te vaak vijlt. Gebruik plaknagels in plaats van lak. Naast dat plaknagels mooi zijn, bieden ze ook een goede beschermlaag voor je nagel.
 5. Gebruik supplementen: Bepaalde supplementen, zoals biotine, kunnen de nagelgroei bevorderen. Raadpleeg altijd een arts voordat je begint met het nemen van supplementen.
 6. Bescherm je nagels: Draag handschoenen tijdens het schoonmaken en tuinieren om je nagels te beschermen tegen schade en breuk.

Hoe krijg je sterkere nagels?

Voor het krijgen van sterkere nagels, gelden ook bovenstaande tips. Eet gezond, hydrateer je nagels, gebruik nagelverharders, vermijd agressieve manicures, gebruik eventueel supplementen, en bescherm je nagels goed.

  Hoe groeien nagels?

  Nagels groeien als gevolg van een proces dat keratinisatie wordt genoemd. Keratine is een structureel eiwit dat de hoofdcomponent vormt van nagels, haren en de buitenste laag van de huid. Het proces van keratinisatie begint in de nagelmatrix, een gebied onder de huid aan de basis van de nagel.

  Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe nagels groeien:

  1. Nagelmatrix: De nagelmatrix bevindt zich onder de huid, net achter de nagelriem. Dit gebied bevat cellen die voortdurend delen en differentiëren om nieuwe nagelcellen te vormen.

  2. Celgroei: De cellen in de nagelmatrix groeien en delen zich voortdurend, waardoor nieuwe cellen worden geproduceerd. Deze nieuwe cellen duwen oudere cellen naar voren, waardoor de nagel langer wordt.

  3. Keratinisatie: Naarmate de nieuwe cellen naar voren worden geduwd, ondergaan ze keratinisatie. Tijdens dit proces worden de cellen gevuld met keratine en verliezen ze hun kern. Ze worden plat en hard, waardoor de nagelplaat wordt gevormd.

  4. Nagelplaat: De nagelplaat is het zichtbare deel van de nagel dat boven de huid uitsteekt. Het bestaat voornamelijk uit dode keratiniseerde cellen die samen de harde, beschermende laag vormen die we kennen als de nagel.

  5. Nagelriem en nagelbed: Terwijl de nagel groeit, wordt de nagelplaat beschermd door de nagelriem en rust deze op het nagelbed, het weefsel onder de nagel. De nagelriem fungeert als een verzegeling rond de basis van de nagel, terwijl het nagelbed de voedingsstoffen levert die nodig zijn voor de groei van de nagel.

  Zoals eerder genoemd, varieert het proces van nagelgroei van persoon tot persoon en kan worden beïnvloed door factoren zoals genetica, leeftijd, voeding en algemene gezondheidstoestand.

  Hoe krijg je lange nagels in 1 week?

  Hoe groeien je nagels sneller en krijg je lange nagels in 1 week? Hoewel het verkrijgen van significant langere nagels in slechts 1 week niet altijd haalbaar is, kun je wel eerste goede stappen zetten door de tips aan het begin van het artikelen te gebruiken.

  Als je snel lange nagels wilt hebben voor bijvoorbeeld een evenement, is het altijd een optie om nepnagels te overwegen. Je kunt dit bij de salon doen (let op: verwijder je nepnagels daarna niet zelf, maar ga weer naar de salon. Anders kun je je nagels beschadigen), of gemakkelijk thuis met onze nepnagels (deze kun je gemakkelijk zelf verwijderen zonder schade). 

   

  Is nagellak slecht voor je nagels en de groei?

  Over het algemeen is normale nagellak niet slecht voor je nagels en de groei hiervan. Nagellak is makkelijk thuis aan te brengen en te verwijderen met nagellakremover. Zorg wel dat je je nagels ook rust geeft tussen nagellak in en dat je niet constant nagellak op hebt. Hydrateer ze goed wanneer je geen nagellak draagt, en gebruik nagelriemolie wanneer je dat wel doet.

  Naast "normale" nagellak, heb je ook andere soorten lak, zoals gellak, acryl, en biab. Laten we hier ook snel naar kijken! Lees het hieronder, of klik op de knop voor onze volledige guide.

  nepnagels gids

  Is gellak slecht voor je nagels en de groei?

  Gellak op zich is niet schadelijk, maar waar het vaak mis gaat is dat mensen thuis proberen gellak aan te brengen en/of te verwijderen. Dit gaat niet hetzelfde als met normale nagellak, en thuis hebben we vaak niet de juiste tools om dit te doen. 

  Als je gellak op je nagels wilt hebben, kun je dit het beste laten aanbrengen en laten verwijderen in de salon.

  Voor wie niet naar de salon wilt, is er een goed alternatief: Plaknagels. Onze plaknagels zien eruit als gelnagels, en zijn zonder schade aan te brengen en te verwijderen wanneer jij wilt. Gewoon thuis! 

  Is BIAB slecht voor je nagels en de groei?

  BIAB, oftewel Builder in a Bottle, is een nagelbehandeling die gebruikt wordt om de natuurlijke nagels te versterken en te verlengen. Of BIAB slecht is voor je nagels, hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de behandeling, de ervaring van de nagelstylist, en hoe goed je voor je nagels zorgt na de behandeling.

  Over het algemeen wordt BIAB beschouwd als een veilige methode voor nagelversterking, omdat het de natuurlijke nagels versterkt zonder ze te beschadigen zoals sommige andere kunstnageltechnieken dat kunnen doen. BIAB kan juist helpen om zwakke, broze nagels te versterken en te beschermen tegen breken.

  Maar, net als bij elke nagelbehandeling, is het belangrijk om BIAB op de juiste manier aan te brengen en te onderhouden. Een professionele nagelstylist met ervaring in BIAB kan de behandeling correct uitvoeren, waardoor het risico op schade aan de natuurlijke nagels wordt geminimaliseerd. Het is ook essentieel om de nagels regelmatig te onderhouden en de juiste nazorginstructies op te volgen om de gezondheid van de nagels te behouden.

  Kortom, BIAB kan een veilige en effectieve optie zijn voor het versterken en verlengen van de natuurlijke nagels, maar het is belangrijk om het door een ervaren professional te laten uitvoeren en de juiste nazorg te bieden om mogelijke schade te voorkomen.

  dorabelle korting

   

   

  Plaknagels voor snelgroeiende nagels

  Hoe groeien je nagels sneller met plaknagels? Plaknagels zorgen er niet direct voor dat je nagels sneller gaan groeien, maar wél dat ze gezonder blijven en dus langer kunnen worden zonder af te breken.

  Onze plaknagels plak je gemakkelijk met behulp van een lijmtabje op je nagel. Een lijmtabje is veel makkelijker te verwijderen dan nagellijm. Door je plaknagels te laten weken in een sopje met een beetje olie krijg je ze er ook zo weer af.

  Dit betekent dat je wel een mooi nageldesign op je nagels kunt hebben, zonder dat je naar de salon hoeft voor het correct aanbrengen en verwijderen van een gel- of acrylmanicure (vooral het verwijderproces kan schade opleveren wanneer je dit zelf doet!). Daarnaast vormen onze plaknagels ook een beschermende laag op je nagels. 

  shop dorabelle plaknagels

  Conclusie: hoe groeien je nagels sneller?

  Het laten groeien van je nagels kan wat geduld en toewijding vergen, maar met de juiste zorg en aandacht kunnen ze sneller groeien en sterker worden. Door een gezond dieet te volgen, je nagels goed te hydrateren en te beschermen en supplementen te gebruiken indien nodig, kun je de groei van je nagels stimuleren.

  We hopen hiermee de vraag "hoe groeien je nagels sneller?" te hebben beantwoord!

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen

  Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  Benieuwd naar onze collectie?