Hoe nepnagels verwijderen zonder schade – 4 stappen

Hoe nepnagels verwijderen zonder schade – 4 stappen

Hoe verwijder je nepnagels? Veilig nepnagels verwijderen is essentieel voor het behoud van de gezondheid en sterkte van je natuurlijke nagels. Onjuiste verwijderingsmethoden kunnen leiden tot schade, zoals afbladderen, splijten of verzwakking van de nagels. Maar, geen zorgen: als je de tijd neemt om dit artikel te lezen over het zorgvuldig verwijderen van nepnagels, zorg je ervoor dat je nagels mooi en veerkrachtig blijven, klaar voor het volgende nail art avontuur.

Hoe haal je nepnagels (press on nails/plaknagels) eraf?

Er zijn veel verschillende typen nepnagels. In dit artikel hebben we het over press on nails verwijderen, ook wel bekend als plaknagels. Dit zijn nagels die je op je natuurlijke nagels plakt met lijm of lijmtabs. Als je bekend bent met gel- of acrylnagels, weet je misschien dat het verwijderen ervan vaak een reis naar de nagelsalon vereist. Maar wat als we je vertellen dat press on nails verwijderen een totaal andere ervaring is?

Een van de grootste voordelen van nepnagels, in dit artikel dus specifiek press-on nails/plaknagels, is de moeiteloze manier waarop je ze thuis kunt aanbrengen én verwijderen. Terwijl traditionele gel- of acrylnagels een speciale behandeling vereisen om mogelijke schade te voorkomen, kun je met nepnagels een paar stappen volgen om ze gemakkelijk zelf te verwijderen.

 

verwijderen nepnagels

 

Nepnagels verwijderen | Stap 1: Week je handen in een warm sopje

Na het kopen van nepnagels en het aanbrengen hiervan, komt er een tijd dat je ze wilt verwijderen. Hoe verwijder je nepnagels zonder ze te beschadigen? De belangrijkste stap, en tevens de eerste stap, is om je nagels te laten weken. Sla deze stap niet over.

Vul een kom met warm water en voeg een paar druppels handzeep of body wash toe, en een paar druppels olie, zoals olijfolie of een andere olie die je in huis hebt. Dit mengsel zal helpen om de lijm die de nepnagels vasthoudt zachter te maken, zodat je ze later gemakkelijker kunt verwijderen.

 verwijderen nepnagels zonder schade

Dompel je vingers in de kom met warm zeepwater en laat ze ongeveer 10-15 minuten weken (minimaal 5 minuten!). Deze stap maakt niet alleen de lijm los, maar helpt ook je handen te ontspannen en maakt het hele proces aangenamer. Gebruik deze tijd om jezelf te verwennen en maak je klaar voor mooie, gezonde nagels.

Nepnagels verwijderen | Stap 2: Start het verwijderingsproces

Nadat je je handen 10-15 minuten hebt geweekt, druk je je nepnagels zachtjes tegen de binnenkant van de kom waarin je je handen laat weken.

nepnagels verwijderen in water

Vaak komen de nagels er op deze manier al af. Zo niet, haal je hand dan uit de kom en dep je hand dan voorzichtig droog met een handdoek.

Nu is het tijd om de rest van je nepnagels voorzichtig te verwijderen. Dit is hoe je het kunt doen zonder schade aan te richten aan je eigen nagels:

  1. Neem ons bijgeleverde nagelriemstokje en schuif dit voorzichtig onder de rand van de nepnagel in de buurt van de nagelriemlijn. Wees voorzichtig en forceer niet; het doel is om de nagel voorzichtig op te tillen zonder schade aan te richten. Als je weerstand of moeilijkheden ondervindt, weersta dan de verleiding om de nepnagel omhoog te forceren. Laat je nagels in plaats daarvan nog een paar minuten in het water weken om de lijm verder los te maken.
  2. Werk geleidelijk met het nagelriemstokje langs de rand van de nepnagel, waarbij je deze voorzichtig van je natuurlijke nagel optilt. Ga zo door langs de hele nagel totdat deze volledig van je nagelbed is gelift.
  3. Trek of scheur de nepnagel er niet af als hij eenmaal erg los zit. Schuif het nagelriemstokje voorzichtig onder de plek waar de nepnagel nog vast zit voor een soepele en schadevrije verwijdering.

dorabelle korting

Nepnagels verwijderen | Stap 3: Reinigen en hydrateren

Nu je nepnagels succesvol zijn verwijderd, is het essentieel om je natuurlijke nagels schoon te maken en te hydrateren. Was je handen voorzichtig met warm water en een milde zeep om alle achtergebleven lijmresten te verwijderen. Dep je handen droog en gebruik je favoriete nagelriemolie en handcrème.

Nepnagels verwijderen | Stap 4: Tijd voor een nieuwe look

Gefeliciteerd! Je hebt je nepnagels veilig verwijderd zonder je natuurlijke nagels te beschadigen. Nu heb je een schoon canvas, klaar voor je volgende nail art avontuur. Onze collectie nepnagels kun je hier vinden!

dorabelle plaknagels

P.s., als je meteen nieuwe nepnagels wilt uitproberen, wacht dan tot de nagelriemolie en handcrème volledig zijn ingetrokken. Eventuele olie op je nagels kan ervoor zorgen dat de lijm minder goed blijft zitten. Gebruik een alcoholdoekje op je nagels voordat je nieuwe nepnagels aanbrengt. We hebben ook een artikel geschreven over hoe je nepnagels aanbrengt, met nog veel meer informatie!

nepnagels aanbrengen

Conclusie: verwijderen nepnagels

Het verwijderen van nepnagels zonder schade is een eenvoudig proces als je het voorzichtig en met geduld doet. Door je handen in een warm sopje met wat olie te weken en een nagelriemstokje te gebruiken om de plaknagels voorzichtig op te tillen, kun je ze pijnloos en zonder schade verwijderen. Op deze manier kun je vol vertrouwen verschillende nageldesigns omarmen zonder je zorgen te maken dat je je natuurlijke nagels beschadigt.

We hopen dat deze blogpost je heeft uitgelegd hoe je nepnagels kunt verwijderen zonder ze te beschadigen. Fijne nail art avonturen staan je te wachten!

 

P.s., lees ook hoe je je nepnagels langer laat zitten!

nepnagels langer laten zitten

 

FAQ

Q:  Hoe kan je nepnagels eraf halen zonder nagellak remover?

A: Vaak heb je helemaal geen nagellak remover nodig, al kan dit liggen aan het merk dat je gebruikt! Voor Dorabelle nepnagels heb je in ieder geval GEEN nagellak remover nodig. Wat je wel nodig hebt is een warm sopje en wat geduld. Zie de stappen in dit artikel voor meer detail.

Q: Hoe lang mag je nepnagels laten zitten?

Nepnagels mag je zo lang laten zitten als je wilt. Vaak blijven ze met nagellijm, zo'n 3 weken goed zitten, en met lijmtabs zo'n 1 week. Wanneer ze los beginnen te raken, kun je ze beter verwijderen zodat je ze niet verliest en je ze later opnieuw kan gebruiken.

 

Heb jij een vraag over dit onderwerp? Laat een reactie achter of stuur een mailtje naar info@dorabelle.eu!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Benieuwd naar onze collectie?