Kun je douchen met nepnagels? Ja – en zo doe je dat!

Kun je douchen met nepnagels? Ja – en zo doe je dat!

Nepnagels (ook wel plaknagels, of press-on nails genoemd) zijn een populaire keuze geworden voor veel mensen die een manicure van salonkwaliteit willen zonder de tijd en kosten die traditionele nagelverlenging met zich meebrengt.

Deze gemakkelijk aan te brengen nepnagels zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren en vormen, waardoor ze een handige en stijlvolle optie zijn voor nagelliefhebbers. Maar kun je wel douchen met nepnagels?

In deze uitgebreide gids gaan we dieper in op de factoren waarmee je rekening moet houden, de do’s en don’ts en de beste manieren om je nepnagels te onderhouden terwijl je van je douche geniet.

Over nepnagels

Voordat we ingaan op deze vraag, moeten we eerst begrijpen wat nepnagels zijn. Nepnagels, ook bekend als plaknagels of press-on nagels, zijn vooraf ontworpen nepnagels gemaakt van materialen zoals acryl. Ze kunnen worden aangebracht met lijmtabs (dubbelzijdig tape) of nagellijm, zodat gebruikers ze aan hun natuurlijke nagels kunnen bevestigen zonder dat ze het professioneel hoeven aan te brengen. Super handig! Maar kun je douchen met nepnagels? Ja, maar er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Waterbestendigheid van lijmmaterialen

Om te bepalen of douchen met nepnagels veilig is, moet je eerst kijken naar het hechtmateriaal tussen je nepnagels en je natuurlijke nagels. Kortom: wat voor lijm zit ertussen?

Normale nagellijm en lijmtabs voor nepnagels zijn ontworpen om nepnagels aan je natuurlijke nagels te bevestigen. Ze bieden een sterke en betrouwbare houvast en zorgen ervoor dat de nepnagels voor langere tijd blijven zitten. Veel nagellijm en lijmtabs zijn echter niet waterbestendig, en blootstelling aan water kan ervoor zorgen dat ze hun kleefkracht verliezen, waardoor je nepnagels mogelijk voortijdig loslaten. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Zorg daarom dat je zoekt naar waterbestendige nagellijm, of waterbestendige lijmtabs (deze geven wij standaard mee bij al onze nepnagels). Dit type hechtmateriaal geeft – je raadt het al – extra weerstand tegen water en vocht.

Onze lijmtabs zijn zo samengesteld dat ze bestand zijn tegen blootstelling aan water, waardoor ze ideaal zijn voor activiteiten zoals douchen of fietsen door de regen.

Factoren waarmee je rekening moet houden voordat je gaat douchen met nepnagels

Hoewel het mogelijk is om te douchen met nepnagels, moet je rekening houden met verschillende factoren om de levensduur en het algehele uiterlijk te beschermen.

1. Type lijm

Zoals eerder vermeld, speelt het type lijm dat gebruikt wordt om nepnagels aan te brengen een belangrijke rol bij hun waterbestendigheid. Als je van plan bent om met je nepnagels te douchen, kies dan voor waterbestendige nagellijm of nageltabs om het risico te minimaliseren dat de nagels voortijdig loslaten.

Als je bij ons nepnagels koopt, krijg je altijd een gratis setje van onze lijmtabs bijgeleverd – hiermee kun je douchen!

waterbestendige nepnagels 

2. Nagelvoorbereiding en aanbrengen

Een goede nagelvoorbereiding is essentieel voor het succesvol aanbrengen van nepnagels. Voordat je de nepnagels aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je natuurlijke nagels schoon, droog en vrij van olie of lotions zijn. Deze stap zorgt voor een betere hechting en kan bijdragen aan de weerstand van de nagels tegen water.

Breng de nagels aan zoals je dat normaal zou doen. Hier kun je lezen hoe je nepnagels perfect aanbrengt. Knip of vijl de kunstnagels niet te veel, want dit kan de hechting verzwakken en de kans vergroten dat er water tussen de nepnagel en de natuurlijke nagel sijpelt.

Zorg ervoor dat je na het aanbrengen minstens een kwartier wacht met douchen. Hierdoor kan de nepnagel zich goed hechten met de lijmtab of de nagellijm.

3. Nagellengte

Houd rekening met de lengte van de nepnagel. Langere nagels kunnen gevoeliger zijn voor waterschade of loslaten. Dit komt omdat je met lange nagels vaak sneller tegen dingen aankomt, én de klap ook harder aankomt. In de milliseconde dat je nepnagel wat omhoog trekt als je hem ergens tegenaan stoot, kan er vocht binnen dringen wat de lijm kan verzwakken. Wees daarom extra alert om het stoten van je lange nagels onder de douche te voorkomen. Maak ook je douchegel, shampoo, etc, niet open met je nagels.

korte en lange nepnagels

 

4. Duur van de douche

De duur van je douchebeurt maakt ook uit als je nepnagels draagt. Kun je met nepnagels douchen als je van lang douchen houdt? Langdurige blootstelling aan water kan de lijm verzwakken, waardoor de kans toeneemt dat de nagels loslaten. Korter douchen of beschermende maatregelen nemen, zoals het dragen van handschoenen, kan de levensduur van de nagels verlengen.

5. Doucheproducten

Om te zorgen dat je nagels niet loslaten tijdens het douchen is het van belang dat je uitkijkt met doucheproducten met olie. Gebruik bijvoorbeeld liever een douchgel dan een doucheolie, en gebruik handschoenen bij haarmaskers (of natuurlijk bij andere producten).

Do’s en Don’ts voor douchen met nepnagels

Kort samengevat: de do’s en don’ts om ervoor te zorgen dat je nepnagels intact en mooi blijven tijdens het douchen:

Do’s:

  1. Gebruik waterbestendige lijmopties.
  2. Bereid je natuurlijke nagels goed voor voordat je ze aanbrengt.
  3. Zorg dat je de nepnagels goed hebt aangebracht.
  4. Kies voor kortere nagellengtes.
  5. Douche relatief kort om blootstelling aan water te minimaliseren.
  6. Overweeg om beschermende handschoenen te gebruiken tijdens langere douches.

Don’ts:

  1. Stel pas aangebrachte nepnagels NIET direct na het aanbrengen bloot aan water.
  2. Gebruik GEEN doucheproducten met olie zonder beschermende handschoenen te dragen.

Verzorging van nepnagels na het douchen

Verzorging na het douchen is cruciaal voor het behoud van de levensduur en het uiterlijk van je nepnagels.

1. Grondig drogen

Zorg ervoor dat je na het douchen je handen en nagels goed afdroogt. Wrijf niet agressief over je nagels, maar dep ze voorzichtig droog om te voorkomen dat ze loslaten.

2. Opgeheven nepnagels terugdrukken

Als je merkt dat de nepnagels omhoog komen of loslaten na het douchen, druk ze dan voorzichtig terug op hun plaats. Je kunt ook een klein beetje nagellijm aanbrengen om ze weer vast te zetten als dat nodig is.

 

Conclusie: Kun je douchen met nepnagels?

Kun je douchen met nepnagels? Douchen met nepnagels is mogelijk, maar je moet er wel goed over nadenken en je aan de beste praktijken houden. Door te kiezen voor waterbestendige lijmen, de nagels goed voor te bereiden en korter te douchen kun je de levensduur van je nepnagels verlengen. Als je de do’s en don’ts volgt en je nagels verzorgt na het douchen, zorg je ervoor dat je nagels mooi en intact blijven tot je volgende glamoureuze nail art avontuur. Dus ga je gang, geniet van je douche en laat je nagels schitteren in stijl!

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Benieuwd naar onze collectie?