Kun je nepnagels hergebruiken? 5 fantastische tips

Kun je nepnagels hergebruiken? 5 fantastische tips

Nepnagels (ook wel ‘press-on nails’, ‘kunstnagels’, ‘plaknagels’, etc) hebben een revolutie teweeggebracht in de wereld van manicures. Met nepnagels behaal je snel en gemakkelijk salon-kwaliteit resultaten zonder de noodzaak van professioneel aanbrengen (en zonder de kosten hiervan…!). Nepnagels zijn er in een overvloed aan designs en stijlen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor nagelliefhebbers die willen experimenteren met hun look. Maar kun je nepnagels hergebruiken?

In deze uitgebreide gids bekijken we de factoren waarmee je rekening moet houden, de stappen voor het hergebruiken van nepnagels en essentiële tips om de duurzaamheid en lange levensduur te garanderen.

Een korte uitleg over nepnagels

Laten we, voordat we ingaan op het hergebruikaspect, eerst begrijpen wat nepnagels zijn.

Nepnagels zijn vooraf ontworpen kunstnagels gemaakt van verschillende materialen, zoals plastic, acryl of gel. Ze kunnen over de natuurlijke nagels worden aangebracht met speciaal dubbelzijdig tape of speciale nagellijm.

Dorabelle’s nepnagels zijn gemaakt van eco-friendly acryl en worden geleverd met dubbelzijdig tape. Maar: kun je nepnagels hergebruiken? Laten we hier snel induiken!

Kun je nepnagels hergebruiken?

Het korte antwoord op de vraag “kun je nepnagels hergebruiken?” is: Ja, in veel gevallen kun je nepnagels hergebruiken. Maar of je ze daadwerkelijk kunt hergebruiken hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de nagels, de gebruikte lijmmethode en hoe goed ze zijn aangebracht en verwijderd.

Factoren die herbruikbaarheid beïnvloeden

  1. Nagelkwaliteit: De kwaliteit van de nepnagels zelf speelt een belangrijke rol bij het bepalen van hun herbruikbaarheid. Hoogwaardige nepnagels van duurzame materialen, zoals de nepnagels van Dorabelle, zijn beter bestand tegen het verliezen van hun vorm of het breken van de nagels dan nepnagels van een dun soort plastic of ander materiaal.
  2. Type lijm: Het type lijm dat wordt gebruikt om de nepnagels aan te brengen is cruciaal. Om nepnagels opnieuw te kunnen gebruiken, moet je alle lijmresten op de achterkant van de nagel kunnen verwijderen. Harde lijm kan moeilijk te verwijderen zijn, terwijl dat bij de de dubbelzijdige tape die wij gebruiken wel gemakkelijk kan. De lijm of lijmstickers van nepnagels kun je overigens niet nog een keer gebruiken.Je kunt het beste elke keer nieuwe lijm gebruiken.
  3. Aanbrengen en verwijderen: Het correct aanbrengen en verwijderen van nepnagels is essentieel voor herbruikbaarheid. Als je ze op de juiste manier aanbrengt, zullen nepnagels minder snel beschadigen tijdens het verwijderen, waardoor ze geschikt zijn voor toekomstig gebruik. Lees verder om erachter te komen hoe je je nepnagels voorzichtig kunt verwijderen.

Stappen voor hergebruik van nepnagels

Volg deze stappen zorgvuldig om de herbruikbaarheid van je press on nails te maximaliseren:

  1. Voorzichtig verwijderen: Als het tijd is om je nepnagels te verwijderen, doe dit dan voorzichtig. Trek ze er niet met kracht af, want dit kan zowel de neonagels als je natuurlijke nagels beschadigen. In plaats daarvan moet je je nagels minimaal 5 minuten laten weken in een kommetje met warm water, met hierin een paar druppeltjes douchegel en olie (bijvoorbeeld olijfolie) om de lijm los te maken. Druk je nepnagels zachtjes tegen de binnenkant van de kom. Zodra ze los aanvoelen, til je de nepnagels voorzichtig op van de nagelriemlijn met behulp van het bijgeleverde nagelriemstokje. We hebben ook een blogartikel geschreven over hoe je nepnagels het beste kunt verwijderen zonder ze te beschadigen!
  2. Reinigen en ontsmetten: Maak na het verwijderen van de nepnagels alle achtergebleven lijm en nagellak schoon van de achterkant van de nepnagels en je natuurlijke nagels. Gebruik een nagellakremover zonder aceton om beschadiging van de nepnagels te voorkomen.
  3. Goed opbergen: Om je nepnagels in goede conditie te houden voor hergebruik, moet je ze zorgvuldig opbergen. Doe ze terug in hun originele verpakking of in een klein bakje met zachte vulling om te voorkomen dat ze krassen of beschadigd raken.

Tips om de herbruikbaarheid van nepnagels te verlengen

Kun je nepnagels steeds opnieuw gebruiken? Je kunt ze zeker meerdere keren gebruiken, maar hoe vaak precies hangt af van hoe je ze verzorgt. Om de levensduur van je nepnagels te verlengen en ze geschikt te maken voor meerdere toepassingen, kun je deze essentiële tips in overweging nemen:

  • Kwaliteit is belangrijk: Investeer in hoogwaardige druknagels van duurzame materialen, zoals de nepnagels van Dorabelle. Dit zal minder snel splijten, breken of hun vorm verliezen, waardoor ze meerdere keren gebruikt kunnen worden.
  • Gebruik de juiste lijm: Zoek voor lijm die niet snel loslaat bij aanraking met water. Wij gebruiken waterbestendige dubbelzijdige tape, wat betekent dat je gewoon kunt douchen zonder dat je nepnagels afvallen.
  • Vermijd agressieve chemicaliën: Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën, zoals in schoonmaakmiddelen of nagellakremovers op acetonbasis, omdat ze de nepnagels kunnen verzwakken en hun herbruikbaarheid kunnen verminderen. Draag handschoenen tijdens het schoonmaken.
  • Wees voorzichtig: Ga voorzichtig om met je nepnagels tijdens het verwijderen en opbergen. Voorzichtig zijn helpt om ze in goede conditie te houden voor toekomstig gebruik. Dorabelle’s nepnagels worden geleverd in een stevige doos waarin je ze veilig kunt opbergen.

Conclusie: Kun je nepnagels hergebruiken?

Het hergebruiken van nepnagels is inderdaad mogelijk, mits ze van hoge kwaliteit zijn, zorgvuldig worden aangebracht en verwijderd, en goed worden bewaard. Door de stappen en tips in deze gids te volgen, kun je de levensduur van je nepnagels verlengen en het meeste halen uit deze veelzijdige en stijlvolle alternatieven voor traditionele nagelverlenging.

Onthoud dat de sleutel tot succesvol hergebruik ligt in het goed verzorgen van je nepnagels vanaf het moment dat je ze aanbrengt (leer hier hoe je nepnagels perfect aanbrengt) totdat je klaar bent om te genieten van een frisse nieuwe set. Dus ga je gang en experimenteer met verschillende looks, wetende dat je nepnagels je kunnen vergezellen op meerdere nagelavonturen!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Benieuwd naar onze collectie?