Nepnagels – Nagellijm vs lijmtabs (dubbelzijdig tape)

Nepnagels – Nagellijm vs lijmtabs (dubbelzijdig tape)

Voorbij zijn de dagen van vermoeiende afspraken in de salon of dure nagelverlengingen om die perfect gemanicuurde nagels te krijgen. Zeg hallo tegen de innovatieve wereld van plaknagels/press-on nails, een trend die de schoonheidsindustrie stormenderhand heeft veroverd. Wat nog spannender is, is dat je nu kunt genieten van het gemak van deze nepnagels zonder dat je traditionele nagellijm nodig hebt.

In deze blogpost verkennen we de verschillen tussen nagellijm en lijmtabs (dubbelzijdig tape) voor nepnagels en ontdekken we de voor- en nadelen van beiden. Bij Dorabelle krijg je gratis lijmtabs meegeleverd, maar je eigen nagellijm gebruiken kan natuurlijk ook!

In deze afbeelding zie je de lijmtabs die je krijgt als je nepnagels bestelt bij Dorabelle.

De traditionele lijmmethode begrijpen

Nagelliefhebbers zijn al tientallen jaren bekend met traditionele nagellijmen die beloven dat ze nepnagels stevig op hun plaats houden. Hoewel deze lijmen effectief kunnen zijn, gaan ze vaak gepaard met bepaalde uitdagingen die hebben geleid tot de opkomst van alternatieve oplossingen zoals lijmtabs.

Voordelen van nagellijm:

 1. Sterke hechting: Traditionele nagellijmen creëren een sterke hechting tussen de nepnagel en je natuurlijke nagel, zodat ze voor langere tijd blijven zitten.
 2. Snel aan te brengen: Het aanbrengen van nagellijm gaat relatief snel en eenvoudig, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen met weinig tijd.

Nadelen van nagellijm:

 1. Rommelige toepassing: Nagellijm kan slordig zijn, en per ongeluk gemorste of overmatige lijm kan moeilijk op te ruimen zijn.
 2. Mogelijke schade: Als nagellijm niet goed wordt aangebracht of verwijderd, kan traditionele nagellijm schade veroorzaken aan je natuurlijke nagels.
 3. Nepnagels hergebruiken wordt moeilijker: de lijm op de achterkant van de nepnagels is soms moeilijk te verwijderen, waardoor je nagels niet altijd opnieuw kunt gebruiken.

Ontdek het alternatief: lijmtabs (dubbelzijdig tape)

Lijmtabs, ook wel bekend als zelfklevende tabs, hebben een revolutie teweeggebracht in de ervaring van nagels zetten. Een lijmtab druk je op je nagel, waarna je de nepnagel er weer bovenop drukt.

Onze lijmtabs zijn aan één kant beschermd, wat het aanbrengen van nepnagels nog gemakkelijker maakt. Verwijder gewoon de beschermlaag als je klaar bent om de nepnagels aan te brengen. Geen plakkerige troep!

Voordelen van lijmtabs:

 1. Knoei-vrije toepassing: Met lijmtabs heb je geen last van geknoei, zoals bij nagellijm. Je kunt dus niet per ongeluk je vingers aan elkaar vastlijmen, of lijm op je nieuwe tafel morsen.. ;-)
 2. Geen schade aan je natuurlijke nagels: Lijmtabs zijn snel, makkelijk, en zonder schade te verwijderen.
 3. Maakt hergebruik van plaknagels makkelijker: Lijmtabs laten geen resten achter op de nepnagels (of op je eigen nagel) nadat je ze hebt verwijderd. Hierdoor kun je je nagels later opnieuw aanbrengen!

Nadelen van lijmtabs:

 1. Minder stevig dan nagellijm: Lijmtabs houden nagels zo'n 1 week goed op hun plek. Perfect voor een evenement of wanneer je veel wilt switchen met je look - maar nadelig als je lang wilt genieten van je nagels. Als je veel werkt met je handen is de kans groot dat ze al eerder loslaten.

nepnagels aanbrengen

  Terug naar blog

  Reactie plaatsen

  Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  Benieuwd naar onze collectie?